Werkwijze

Ik help jou graag vanuit bezieling en in eenvoud naar meer rust en ontspanning.
En dat doe ik door middel van een holistische integrale aanpak, waardoor je weer emotioneel en lichamelijk fit wordt!

Alles is met elkaar verbonden: onze gevoelens, gedachten en lichaam vormen samen een balans en beïnvloeden elkaar. Dat werkt bij jou ook zo. Emotioneel en lichamelijk fit zijn, zorgt voor rust en overzicht. In mijn holistische visie en aanpak kijk ik naar jou als één geheel.

Mijn expertise ligt in lichaamsgericht coachen.

Als lichaamsgericht en mindfulness coach richt ik me op de lichamelijke blokkades. Het lukt niet altijd om dingen in onszelf op te lossen door er over te praten, vaak zijn er ook lichamelijke klachten. In mijn sessies combineer ik persoonlijke gesprekken met lichaamsgerichte oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Daardoor kunnen de klachten verminderen, komt er meer innerlijke rust en gaat de energie weer stromen. Je voelt direct daarna meer ontspanning in het lichaam, meer energie en ervaart een opgeladen gevoel.

We gaan vaste gedachtenpatronen onderzoeken, waarom doe je wat je doet? En wat brengt dat jou wel en niet?

We zoeken samen de diepere lagen op in jou, waarin je wordt geconfronteerd en gespiegeld wordt met jezelf.

Je gaat je gedachten, emoties en lichaam af om te zien en ontdekken wat jouw automatische patroon is in denken en doen. En wat jou belemmert om meer rust en ontspanning te krijgen.

Deze holistische aanpak, past bij jou als:

Je gespiegeld wilt worden in jezelf.

Je je bewust wilt worden van jouw automatische patronen die jou belemmeren, vastzetten of blokkeren.

Je wilt investeren in jezelf om hiermee aan de slag te gaan.

Je meer innerlijke rust en ontspanning wenst.

Je jezelf toestaat en gunt om goed voor jezelf te zorgen, waardoor jij er ook voor anderen kunt zijn.

Zo kan het eruit zien voor jou:

Ik maak een maatgerichte sessie of traject aangepast op jouw wensen en behoeften, waarbij ik eerst in beeld breng wat jij graag wilt bereiken. Vervolgens maken we een stappenplan.

Doordat we naar jou als geheel kijken, laten we in dit plan verschillende technieken samenkomen. Zoals coachgesprekken, inzicht gevende oefeningen, lichaamsgerichte en mindfulness oefeningen en meditaties.

Dagelijkse casussen worden besproken en ik zal per sessie mijn aanvullingen geven. Ik spiegel jou en trap af en toe op de rem.

Ervaringen van anderen

Het is heel bijzonder hoe jij in staat bent om mijn lichamelijke en emotionele blokkades te doorbreken. Als een bevrijd en opgelucht mens liep ik bij jou de deur uit.
Een intensief maar vooral ook leuk en leerzaam proces. Je laat mij ervaren dat ik mijzelf mag zijn, een mens die liefde geeft  en ook mag ontvangen.  Die goed voor zichzelf mag zorgen en daarbij tijd voor zichzelf mag nemen. Het zet alles weer in een normaler perspectief en dat geeft rust en kracht.

Karen is heel toegankelijk en begeleid je gedurende dit hele proces op een voor jou passende wijze.

Lieve Karen, je bent een liefdevol en mooi mens! Dankbaar voor de dingen die je mij hebt gegeven om weer verder te kunnen.  Je bent authentiek en dat maakt het makkelijk voor mensen om je te 
benaderen.

Astrid, 49 jaar

Ik houd niet van sport, maar het is wel nodig voor mijn lijf. Totdat ik yoga ontdekte bij Karen. Een openbaring die ik niet meer wil missen. Karen mijn yogadocente snapt wat ik nodig hebt en past de oefeningen erop aan. En in 1 jaar tijd ben ik veel soepeler geworden.

Connie, 75 jaar

Het heeft jaren geduurd voordat ik vóelde waar mijn grenzen lagen. Ik zéi wel dat ik het aanvoelde en ernaar leefde, maar ik bleek het contact met m’n gevoel voor een groot deel kwijt te zijn. Dit brak me uiteindelijk op. De sessies met Karen hebben me gebracht waar ik wil zijn. Ik voel nu écht wat ik wil en wat voelt dat fijn! Je voelde aan wat ik nodig had en vroeg wat ik wenste. De sessies varieerden steeds en brachten me weer een stapje verder waar ik wilde zijn: bij m’n gevoel.

Marion, 50 jaar

Karen heb ik leren kennen op het werk en zodoende volg ik haar op facebook en instagram. Het viel mij al op dat ze zulke mooie, pakkende foto’s maakt, die ze dan uiteraard met iedereen deelt. Toen ik dan ook hoorde dat ze daar plannen mee had kon ik dat alleen maar toejuichen. Als één van de eersten heb ik haar kaartenset gekocht, en, zoals het dan ook het beste voelt, zijn ze aan mij door haar persoonlijk overhandigd. De kaartenset ligt bij ons op tafel en regelmatig pak ik of mijn man, de set en vragen we elkaar om een kaart te pakken.Ieder voor zich kijkt dan eerst zelf; is het iets wat mij of hem kan helpen in de nabije toekomst. Of is het misschien iets wat helpend is voor wat al meegemaakt is. Daarna hebben we het er over. Het zijn super mooie foto’s en pakkende, soms hele rake teksten. Karen, bedankt voor dit moois.

Anja, 56 jaar