Klant ervaringen

Door deze verhalen en wat het mensen brengt en dat het hen goed doet, dat is de reden dat ik dit werk met alle liefde, plezier en bezieling doe. Een bijdrage leveren aan het welzijn van de mens. En de mensen zich beter laten voelen.

 Ik ben dankbaar dat ik deze verhalen mag verzamelen, in mijn gedachten, en ook om hier te delen ter inspiratie voor anderen:

” Wat doet die Karen toch met jou?”

Elke week komt er een chique dame van 75 jaar bij mij voor de yoga/mindfulness les. Ze heeft twee nieuwe heupen en last van artrose. Wat we in de les doen, zijn verzachtende yoga oefeningen, rek- en strek oefeningen,  ademhalingsoefeningen en mindfulness meditaties. Ze gaat om de twee weken ook naar de fysiotherapeut.

Hij vraagt aan haar: wat doet die Karen toch met jou?

Want sinds je bij haar bent, ziet ik positief verschil en vooruitgang in je houding en soepelheid in je lichaam. Deze dame voelt zelf ook echt verschil in haar lichaam sinds ze bij mij de lessen volgt en is daar erg blij mee. In haar dagelijkse leven doet ze alles snel, ze loopt snel en is altijd bezig. Door de lessen neemt ze af en toe gas terug en luistert goed naar haar lichaam.

“Kado voor jezelf”

Ik heb met een personeelsadviseur van rond de veertig jaar een mindfulness coachtraject gedaan. Ze zat veel met gedachten in haar hoofd, piekerde veel en kon moeilijk bij haar gevoel komen. Door gesprekken in het bos gecombineerd met mindfulness oefeningen gingen we met haar vragen aan de slag. Elke week bespraken we dagelijkse casussen.

In een van de eerste gesprekken benoemde ik “zie deze tijd en rust voor jezelf als een kado voor jou”.

Omdat ze zo vol zat met haar problemen, zag ze dat niet. En zei ze de volgende sessie, “jij met dat moet je als kado zien. Nou, ik had het er met mijn man over, ik zie dat helemaal niet. En hij vond het ook onzin. Weken later toen we bijna aan het einde waren van het traject, benoemde ze dat ze zichzelf een kado had gegeven door een dag voor zichzelf te nemen. En dat dat heel goed voelde. Dit zijn toch prachtige dingen die ik als coach ontvang. Dat ze dit uit zichzelf zei en voelde, waar eerst veel weerstand op zat. Het is het ontdekken en kijken wat bij jou als persoon past om een goede weg in te vinden en waar jij blij van wordt.

Ik ben alleen de begeleider en jij vindt daarbij je eigen woorden en pad die bij jouw past.

” Ik zag het bos nooit”

Een nuchtere jongeman van eind veertig die net een hartoperatie heeft gehad. En daarnaast altijd maar doorgaat in het leven. Hij kan moeilijk rust nemen en praat weinig over zijn gevoel en heeft geen goed contact met zijn lichaam. We deden een coachtraject in het bos met mindfulness gesprekken.

Na een paar sessies zegt hij: sinds ik met jou in het bos loop en de oefeningen doen, zie ik het bos echt weer. Normaal als ik met mijn maten in het bos ging mountain biken, racete ik door het bos en zag ik de bomen niet eens en stond ik er niet bij stil. Hij kon eerst moeilijk letterlijk stilstaan en de oefeningen doen. “Ik voel daar niks bij, zei hij dan. Door het te blijven oefenen, ook thuis, kwam er meer rust. En ging hij zelfs op drukke feestjes even naar buiten om een rustmoment te pakken.

Hoe mooi is het dat ook nuchtere mensen die zoveel in hun hoofd zitten, ineens de verandering in zichzelf voelen en van daar uit die rust meer gaan leven?

Ervaringen van anderen

Het is heel bijzonder hoe jij in staat bent om mijn lichamelijke en emotionele blokkades te doorbreken. Als een bevrijd en opgelucht mens liep ik bij jou de deur uit.
Een intensief maar vooral ook leuk en leerzaam proces. Je laat mij ervaren dat ik mijzelf mag zijn, een mens die liefde geeft  en ook mag ontvangen.  Die goed voor zichzelf mag zorgen en daarbij tijd voor zichzelf mag nemen. Het zet alles weer in een normaler perspectief en dat geeft rust en kracht.

Karen is heel toegankelijk en begeleid je gedurende dit hele proces op een voor jou passende wijze.

Lieve Karen, je bent een liefdevol en mooi mens! Dankbaar voor de dingen die je mij hebt gegeven om weer verder te kunnen.  Je bent authentiek en dat maakt het makkelijk voor mensen om je te 
benaderen.

Astrid, 49 jaar

Ik houd niet van sport, maar het is wel nodig voor mijn lijf. Totdat ik yoga ontdekte bij Karen. Een openbaring die ik niet meer wil missen. Karen mijn yogadocente snapt wat ik nodig hebt en past de oefeningen erop aan. En in 1 jaar tijd ben ik veel soepeler geworden.

Connie, 75 jaar

Het heeft jaren geduurd voordat ik vóelde waar mijn grenzen lagen. Ik zéi wel dat ik het aanvoelde en ernaar leefde, maar ik bleek het contact met m’n gevoel voor een groot deel kwijt te zijn. Dit brak me uiteindelijk op. De sessies met Karen hebben me gebracht waar ik wil zijn. Ik voel nu écht wat ik wil en wat voelt dat fijn! Je voelde aan wat ik nodig had en vroeg wat ik wenste. De sessies varieerden steeds en brachten me weer een stapje verder waar ik wilde zijn: bij m’n gevoel.

Marion, 50 jaar

Karen heb ik leren kennen op het werk en zodoende volg ik haar op facebook en instagram. Het viel mij al op dat ze zulke mooie, pakkende foto’s maakt, die ze dan uiteraard met iedereen deelt. Toen ik dan ook hoorde dat ze daar plannen mee had kon ik dat alleen maar toejuichen. Als één van de eersten heb ik haar kaartenset gekocht, en, zoals het dan ook het beste voelt, zijn ze aan mij door haar persoonlijk overhandigd. De kaartenset ligt bij ons op tafel en regelmatig pak ik of mijn man, de set en vragen we elkaar om een kaart te pakken.Ieder voor zich kijkt dan eerst zelf; is het iets wat mij of hem kan helpen in de nabije toekomst. Of is het misschien iets wat helpend is voor wat al meegemaakt is. Daarna hebben we het er over. Het zijn super mooie foto’s en pakkende, soms hele rake teksten. Karen, bedankt voor dit moois.

Anja, 56 jaar

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan.