Je hoeft het niet alleen te doen, je mag om hulp vragen

Dit is een van de kaarten van mijn zelfgemaakte kaartenset: Inzichtkaarten van de natuur.

Deze zin geldt ook voor mij. Ook al ben ik een zelfstandige vrouw met een fijn leven en mooi werk, ook ik wens af en toe hulp. En die hulp vraag ik steeds meer. Vroeger vroeg ik niet om hulp. Ik dacht altijd: “dan ben je niet sterk als je om hulp vraagt. Dat kan je toch wel alleen?”

Veel mensen die ik begeleid en coach vinden het ook lastig om hulp te vragen. “Ik ga mensen toch niet lastig vallen met mijn problemen? Ik moet dat toch zelf kunnen. Dan is het net of ik het niet kan of zwak ben”.

Herkenbaar voor jou?

En soms is net dat kleine beetje hulp van vrienden, familie, een kennis of een coach, precies dat wat jou kan verlichten en het voor jou aangenamer maakt.

Het zijn de kleine dingen die het doen: Het verschil zit hem daarin: maak het klein, simpel en gewoon vragen!!

Wil je meer weten over mijn adviezen, begeleiding of heb je interesse in mijn kaartenset? Ik help je graag verder.

Ervaringen van anderen

Het is heel bijzonder hoe jij in staat bent om mijn lichamelijke en emotionele blokkades te doorbreken. Als een bevrijd en opgelucht mens liep ik bij jou de deur uit.
Een intensief maar vooral ook leuk en leerzaam proces. Je laat mij ervaren dat ik mijzelf mag zijn, een mens die liefde geeft  en ook mag ontvangen.  Die goed voor zichzelf mag zorgen en daarbij tijd voor zichzelf mag nemen. Het zet alles weer in een normaler perspectief en dat geeft rust en kracht.

Karen is heel toegankelijk en begeleid je gedurende dit hele proces op een voor jou passende wijze.

Lieve Karen, je bent een liefdevol en mooi mens! Dankbaar voor de dingen die je mij hebt gegeven om weer verder te kunnen.  Je bent authentiek en dat maakt het makkelijk voor mensen om je te 
benaderen.

Astrid, 49 jaar

Ik houd niet van sport, maar het is wel nodig voor mijn lijf. Totdat ik yoga ontdekte bij Karen. Een openbaring die ik niet meer wil missen. Karen mijn yogadocente snapt wat ik nodig hebt en past de oefeningen erop aan. En in 1 jaar tijd ben ik veel soepeler geworden.

Connie, 75 jaar

Het heeft jaren geduurd voordat ik vóelde waar mijn grenzen lagen. Ik zéi wel dat ik het aanvoelde en ernaar leefde, maar ik bleek het contact met m’n gevoel voor een groot deel kwijt te zijn. Dit brak me uiteindelijk op. De sessies met Karen hebben me gebracht waar ik wil zijn. Ik voel nu écht wat ik wil en wat voelt dat fijn! Je voelde aan wat ik nodig had en vroeg wat ik wenste. De sessies varieerden steeds en brachten me weer een stapje verder waar ik wilde zijn: bij m’n gevoel.

Marion, 50 jaar

Karen heb ik leren kennen op het werk en zodoende volg ik haar op facebook en instagram. Het viel mij al op dat ze zulke mooie, pakkende foto’s maakt, die ze dan uiteraard met iedereen deelt. Toen ik dan ook hoorde dat ze daar plannen mee had kon ik dat alleen maar toejuichen. Als één van de eersten heb ik haar kaartenset gekocht, en, zoals het dan ook het beste voelt, zijn ze aan mij door haar persoonlijk overhandigd. De kaartenset ligt bij ons op tafel en regelmatig pak ik of mijn man, de set en vragen we elkaar om een kaart te pakken.Ieder voor zich kijkt dan eerst zelf; is het iets wat mij of hem kan helpen in de nabije toekomst. Of is het misschien iets wat helpend is voor wat al meegemaakt is. Daarna hebben we het er over. Het zijn super mooie foto’s en pakkende, soms hele rake teksten. Karen, bedankt voor dit moois.

Anja, 56 jaar

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Karen van de Wiel
Lichaamsgericht en mindfulness coach